• Rudolf Dieselweg 34A, 5928 RA Venlo
  • 077 390 3970
  • Maandag - Vrijdag 09.00 - 18.00

Aircoservice

Aircoservice

Zo heeft u meer plezier van uw auto-airco:

Er gaat tegenwoordig bijna geen nieuwe auto meer de showroom uit zonder airconditioning. Plezierig, want ook het klimaat in uw auto bepaalt of u uitgerust op een bestemming aan komt.
 Die airco is bij wijze van spreken net zo vanzelfsprekend geworden als de cd-speler in de auto. Alleen heeft die cd-speler geen onderhoud nodig en een auto-airco wel. Met deze twaalf tips heeft u er nog meer plezier van!
 Laat de airco van uw auto minimaal één keer per jaar controleren. Het koelmiddel dat in een airco zit, is schadelijk voor het milieu. Het is dus belangrijk dat u uw airco regelmatig na laat kijken op lekkages. Een lekkage kan een nadelig effect hebben op het milieu en de werking van uw airco. Wij hebben de apparatuur in huis om onderhoud aan uw airco professioneel en milieuvriendelijk uit te voeren.  Overigens, regelmatig onderhoud kan ook voorkómen dat u ineens voor hoge reparatiekosten komt te staan!

Daarom geven we u hieronder een aantal tips om uw airco in goede conditie te houden.

Tip 1. Regel periodieke controles
 Neem het onderhoud van uw auto-airco en de tussentijdse controles op in de periodieke onderhoudsbeurten. Laat uw airco in ieder geval één keer per jaar controleren.

Tip 2. Gebruik de airco bewust
 Gebruik de airco alleen als het echt nodig is. Zet hem dus uit zodra de auto op temperatuur is.

Tip 3. Zet de airco één keer per week een paar minuten aan
 Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en onaangename geurvorming door condens-, bacterie- en schimmelvorming in het systeem.

Tip 4. Zet voor vertrek deuren of ramen open
 Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst de deuren open. De grootste warmte kan dan weg en de auto is sneller koel. Of rij even kort met de ramen open, zonder de airco in te schakelen. Schakel de airco alleen in wanneer de auto niet koel genoeg wordt. Hierdoor vermindert u het energieverbruik. Vergeet niet de ramen te sluiten bij het aanzetten van de airco. Want deze heeft alleen effect met gesloten ramen.

Tip 5. Zet de airco niet te koud
De overgang tussen binnen en buiten is anders te groot. Een te koude airco geeft daarnaast ijskoude luchtstromen en zorgt daarmee vaak voor verkoudheden. Als de auto ’climate control’ heeft, wordt automatisch zo snel mogelijk de gewenste temperatuur bereikt zonder bovenstaande koude luchtstromen.

Tip 6. Gebruik van de airco bij regen of in de winter
 Schakel uw airco ook kort in bij beslagen ramen. Het vocht wordt uit de ruimte gehaald

Tip 7. Zet de airco uit voor de motor uitgaat
 Schakel de installatie enkele minuten voordat u de motor uitzet uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en onaangename geuren.

Tip 8. Voorkom verstopping van uw airco
 Houd de luchtinlaten vrij van blad en vuil. Dit voorkomt verstopping van het systeem

Tip 9. Maak de airco schoon
 Ruikt de airco toch onaangenaam, dan is de airco waarschijnlijk beschimmeld. Laat deze dan reinigen door Autoservice Blerick.

Tip 10. Zet de airco uit bij extra verbruik
 Airco’s gebruiken brandstof en kosten motorvermogen. Pas dus op met het gebruik. Moet uw auto hard werken (bij het trekken van een caravan of in de bergen), zet de airco dan uit. Dit scheelt brandstof.

Tip 11. Lees het instructieboekje van uw airco
 Lees aandachtig uw instructieboekje door over het juiste gebruik en onderhoud.

Tip 12. Schrik niet van een plasje onder uw auto
 Afhankelijk van het weer, ligt er vaak een plasje water onder auto’s met een airco. Dit is condenswater: daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

Prijslijst:

Airco service €90.75 (max. 400gr vulling)
 Airco service incl. UV toevoeging €96.40 (max. 400gr vulling)
 Airco service incl. UV toevoeging en geurbehandeling €121,- (max. 400gr vulling)
 Airco service incl. UV toevoeging, geurbehandeling en airco clean €151.25 (max. 400gr vulling)

Heeft u aircosysteem een inhoud van meer dan 400 gram, betaald u per 100 gram €10,- extra.

airco-center-large.jpg

Openingstijden

  • Maandag - Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
  • Zaterdag 10.00 - 16.00 uur